Tuesday, February 1, 2011

adobe !!

selamat petang !!
sudah lunch ??

aku sudah , aku masak nasi lemak tadi ..
sodap ouhh !!
masuk bakul angkat sendiri la an .
nak harap org len puji , mmg takde la an ..
HAHAH

Ok , stop cite bout makanan , skarang aku nk cite bout
ADOBE . iaitu ade kene mgene gan subjek multimedia aku ..
aku ade asgmnt yg kene mggunakan adobe ..

ape masalah aku gan adobe ??
  • aku dah ade adobe
  • dah reti gune
  • dah reti edit
soo, ape masalahnye lagi ??

haa , masalah aku sekarang ialah , pilihan gambar !!
tajuk asgmnt aku " percutian d tempat yg diingini"
tak kesah dalam atau luar negara //

aku kene pilih gambar aku n tempat yg diingini , then combine kan sekali sehingga menjadi santekk !!
aku bab2 nak pilih gambo percutian ni fail sikit la der , 
coz sume yg aku tgk , sume santek2 belaka ..
rambang mate dibuatnya
huhu

aku dah search google gamba nye .
meh aku tunjukkan antara gambar2nya k









korang rase mana yg ok ??
banyak ag gambar len , tapi takkan aku nk masukkn sume an ..


emmm ..
aku dah tanya abg aku dah , aku tanya kt die
"woi, mana yg ok antara byk2 gamba ni?? kt mana yg ko rase best bercuti??"
so , abg aku pilih yg ni


pulau tioman

aku tanya die lik " asal ko pilih yg ni ??"
die jawab "nmpak macam suasa kampung , lawa"
ohh , okk
sebagai adik yg baik , aku pun gunekan jelah . haha ..

tapii , aku lum tanya mak aku ag , 
emm . malam kang lah ..
wt adobe ni kene malam2 hari , baru ade feel
HAHA ..
k lah , bubye <3
{liya74}



2 luahan:

kimaa said... [Reply to comment]

cantik gak pict yang abg kamu tunjukkan. act pilih yg gmbr sesuai ng lokasi pic yg awk nk crop n combine.. wee sy just bg pndpt taw .. if nk tawu lebih detail awk bole blaja dr you tube :)) search je cara menggunakan edit photoshop..

ch!natsu said... [Reply to comment]

he ha ok jgk tuh..
tp xprnh lg smpai tioman..
pulau lain pernahla jgk.. huhu~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...